Ebook – Dicționarul universitarilor clujeni (1919-1947)

Ebook - Dicționarul universitarilor clujeni (1919-1947) 50,00 lei

DETALIILE PRODUSULUI

Categoria: Ebooks, Universitaria
An aparitie: 2021
Forma cărții: eBook
ISBN:

RECENZII CARTE

Universitatea din Cluj a reprezentat și continuă să reprezinte instituția românească din Transilvania cu cel mai mare prestigiu și recunoaștere națională și internațională. Acest lucru s-a datorat, fără îndoială, impulsului pe care l-au dat primele generații de universitari clujeni de după întemeierea Universității românești din Cluj, în 1919. Traversând condiții politice și ideologice dificile, elita universitară clujeană s-a angajat într-o operă de pionierat în toate domeniile științifice.

Dicționarul universitarilor clujeni (1919-1947) este un prim volum, care-și propune o restituire succintă a referințelor biografice și a carierelor universitare clujene, de la momentul fondator al Universității din Cluj până la 1947. Din corpul profesoral al Universității clujene au făcut parte personalități științifice care au ilustrat cu succes toate ramurile științifice semnificative: matematica, fizica, chimia, biologia, medicina, dreptul, geografia, literatura, istoria, filosofia, psihologia, economia ș.a.

Dicționarul evidențiază că o serie de personalități din Ardeal și din celelalte părți ale României au venit la Cluj pentru a fonda și dezvolta o instituție universitară reprezentativă pentru potențialul științific și intelectual românesc. Prin carierele lor, universitarii clujeni au sporit faima didactică, științifică și culturală a Universității din Cluj, pe care au impus-o ca referință academică și dincolo de hotarele naționale.

Cuprins

Introducere … 7
Facultatea de Litere și Filosofie … 23
Facultatea de Științe … 207
Facultatea de Drept și Științe de Stat … 359
Facultatea de Medicină … 425
Bibliografie … 629

ISBN: 978‐606‐37‐1040‐7

Important: instrucțiuni de utilizare / instructions for use

ATENȚIE: Cărțile în format ebook nu sunt returnabile!

Informații suplimentare

Greutate,4 kg
Coperta: No selection

eBook

DimensiuniNu se aplică
Număr pagini
Transport gratuit

La comenzi peste 200 LEI

30 zile de retur

Banii înapoi în 30 de zile

100% Plată sigură

MasterCard / Visa